Powered By Blogger

28 Nisan 2012 Cumartesi

Alaçatı'da şarap üretimi

Gemici şarapları, kaliteli üzümlerden kalite şaraplar üretmek amacıyla , bağcılık ve şarapçılık için ideal mikroklimaya sahip Alaçatı topraklarında 2004 yılında kuruldu.

Kaliteli şarap yapmanın yolunun bağcılıktan başladığını ,en hassas şarap yapım metotlarını kullanarak, dürüst şarap yapma felsefesini benimsedik.

Bağ yönetimi( üzüm cinsinden bağın budanmasına ,ilaçlamasına kadar bütün süreçler) ve Vinifikasyon ;üzümün şaraba dönüşme sanatı Gıda mühendislerinin kontrolu altında gerçekleşir.

Salkım budaması ile dönüm başına 550-600 kg üzüm alarak az ama kaliteli ürün elde ettik. Sabahın erken saatlerinde sepetlerle topladığımız üzümleri, 8 km uzaklıktaki Alaçatı'nn içinde bulunan şaraphanemizde tek tek özenle işledik.

Grenache ve shiraz üzümlerinden yaptığımız doğal roze şarapları, Fransada üretilen klasik rose şaraplar gibi ürettik.

Cabernet Sauvignon ,Merlot ve Shiraz üzümlerinden elde ettiğimiz şaraplarımızı Fransız meşesi fıçılarda dinlendiriyoruz.

Meyvemsi, dengeli ve güçlü şaraplar yapmamızı sağlayan , Alaçatı topraklarına, rüzgarına ve güneşine sonsuz teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder