www.gemiciwine.com | |
KIRMIZI ŞARAP ÜRETİMİ AKIM ŞEMASI- Vinification- | |
Üzüm Toplama zamanı | Brix: 22 - 25 ; Tartarik Asit:6-8 g/lt; Ph:3,3-3,6 |
Mayşe | 30-50 ppm SO2 , isternirse pektik enzim ilavesi |
Üzüm cinsine uygun maya ilavesi 25gr/100 kg | |
1. Fermentasyon | Günde 2 defa karıştırılmalı, Sıcaklık : 24 ºC |
5- 10 gün bekletilebilir (yapmak istediğiniz şaraba bağlı olarak değişir) | |
Kabuklar yukarı çıktıkça 3-4 saatte bir karıştırılmalı | |
Maya besini ilavesi, gerekirse B vitamini ilavesi | |
Press | SG 1.005 -1.002 sıkma işlemi ve kapalı bir kaba aktarma |
24 saat sonra aktarma tavsiye ediyorum. | |
Malolaktik fermentasyon | ML fermentasyonun başarıyla gerçekleşmesi için; |
Ph:3.4 ün üstünde olmalı | |
SO2: 50 ppm den az olmalı | |
T: 18-22ºC | |
Malolaktik maya ilavesi | |
4 hafta ile 6 ay arası MLF sonlanır, | |
Malik asit testi ile ne zaman sonlandığını anlarsınız.malik<30 mg/L | |
Durultma | |
Durultma işlemi yapıldıktan sonra fıçı ya aktarma işlemi | |
Dinlendirme | Aktarma işlemi ve SO2 nin ölçülüp ayarlanması 30-50 ppm |
Fıçılarda 9-12 ay bekletme | |
Şişeleme | Şişeleme öncesi mümkünse soğuk stabilizasyon, gerekirse filtrasyon |
Yöresel şaraplar gurme ev yapımı reçeller,doğal sabunlar, doğal fermente sirkeler,soğuk sıkım zeytinyağlarının bulunduğu doğal dükkan.
26 Şubat 2011 Cumartesi
Şarap akım şeması- Vinification
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder