Powered By Blogger

22 Ocak 2011 Cumartesi

6.PRES İŞLEMİ

Pres işlemini yapmak için basket tipi sıkma ekipmanları  kullanılır.
Kırmızı şaraptaki fenolik bileşenlerin(tanin gibi) miktarı üzüm kabuğunun  şıra ile temas zamanına bağlıdır. Eğer sıkma işlemi erken yapılırsa, yumuşak meyvemsi kolay içimli şaraplar elde edilebilir. Kabuk teması kısa olduğundan tanin miktarı düşük olur. Genelde sıkım zamanı için 4-10 gün kabuk şıra teması yeterlidir. Pres zamanı nı anlamak için dansimetre ölçümleri sürekli yapılır ve dansite 1000-1010civarındayken sıkım gerçekleştirilir. Üretmek istediğiniz şarabın karakterine göre mayşe fermentasyonu süresini uzatıp daha taninli,gövdeli
dolgun şaraplar üretebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder