Powered By Blogger

11 Ocak 2011 Salı

Gemici Şaraplari -ALAÇATI-ÇEŞME

2004 yılında Alaçatının girişinde değirmenlerin karşısında bulunan şarap imalathanemizde, Tek bağ şarapları üretmekteyiz.Bağmız ile şaraphane arası 10 dk uzaklıktadır. Merlot ve Cabernet sauvignon bağlarımızda salkım budaması yapılarak dönüme 550-600 kg üzüm elde edilecek şekilde ayarlama yaparız. Bağ bozumun zamanı  sürekli kontrol edilerek asit -şeker dengesi takip edilir.Yıllık sadece  6 ton civarı üzüm işlediğimiz için ,üzümlerimizi sabahın erken saatlerinde tek tek elle toplanarak öğlen olmadan Alaçatıdaki şaraphanemizde sap ayırma  işlemini gerçekleştiririz. Yapmak istediğimiz şarabın özelliklerine göre fermentasyon zamanını ve sıcaklığını kontrol ederiz. Üzümün cinsine göre ,  Fransız meşe (Allier forest ) geleneksel bordelaise  Medium Toasting 225lt lik fıçılarda yıllandırmaya bırakırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder