Yöresel şaraplar gurme ev yapımı reçeller,doğal sabunlar, doğal fermente sirkeler,soğuk sıkım zeytinyağlarının bulunduğu doğal dükkan.
11 Ocak 2011 Salı
Gemici Şaraplari -ALAÇATI-ÇEŞME
2004 yılında Alaçatının girişinde değirmenlerin karşısında bulunan şarap imalathanemizde, Tek bağ şarapları üretmekteyiz.Bağmız ile şaraphane arası 10 dk uzaklıktadır. Merlot ve Cabernet sauvignon bağlarımızda salkım budaması yapılarak dönüme 550-600 kg üzüm elde edilecek şekilde ayarlama yaparız. Bağ bozumun zamanı sürekli kontrol edilerek asit -şeker dengesi takip edilir.Yıllık sadece 6 ton civarı üzüm işlediğimiz için ,üzümlerimizi sabahın erken saatlerinde tek tek elle toplanarak öğlen olmadan Alaçatıdaki şaraphanemizde sap ayırma işlemini gerçekleştiririz. Yapmak istediğimiz şarabın özelliklerine göre fermentasyon zamanını ve sıcaklığını kontrol ederiz. Üzümün cinsine göre , Fransız meşe (Allier forest ) geleneksel bordelaise Medium Toasting 225lt lik fıçılarda yıllandırmaya bırakırız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder