Yöresel şaraplar gurme ev yapımı reçeller,doğal sabunlar, doğal fermente sirkeler,soğuk sıkım zeytinyağlarının bulunduğu doğal dükkan.
22 Ocak 2011 Cumartesi
7. AKTARMA
İlk aktarma işlemi pres yapıldıktan 2-3gün sonra yapılması uygun olur. Üzümler yıkama işlemi yapılmadan işlendiği için , gelen toz toprak yabancı maddeler, maya kalıntıları vb.. dibe çökmüş durumdadır. Bu çökelti kötü kokular ve tat içerdiğinden şarapla fazla temas etmeden uzaklaştırılması gerekmektedir. Aktarma işlemi yaparken damacanalar için sifonlar daha büyük kaplar için şarap aktarma pompası kullanılır. Aktarma sırasında , sifon veya pompa yardımı ile üstteki temiz kısım ,şarap kapları sarsılmadan alınır. Geriye kalan çökelti uzaklaştırılarak kaplar temizlenir. Aktarma işlemi yapıldıktan sonra gerekli kükürt(30-40 ppm ) ilavesi yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder