Powered By Blogger

22 Ocak 2011 Cumartesi

Mayalar

Kırmızı şarap mayası: Özellikle kırmızı şarapların fermentasyonu sırasında kullanılan kuru saf kültür mayasıdır. Bu maya rengi omuhafaza eder ,olumsuz koşullar altında dahi güvenilir fermentasyon sağlarve fermentasyonun hızlı başlamasına yardımcı olur.

Hazırlanması:

 Kuru  maya  30Cde 1:10  oranındaki şıra – su karışımı ile karıştırılır. 10 dk mayaların çoğalması için beklenir ve kabarma olduktan  sonra şıraya karıştırılarak ilave edilir.

Kullanılacak Miktar: 10 lt şıraya 2.5 gr maya gereklidir.

-Beyaz şarap mayası,
 Özellikle beyaz şarap yapımında kullanılmak üzere üretilmiş  saf aktivitesi yüksek ,konsantre edilmiş, kuru doğal şarap mayasıdır. Özellikleri köpek oluşumu çok azdır, fermentasyon başlangıcı çok hızlı olur. İstenmeyen yan ürünlerin (SO2,h2s ..) oluşumu çok azdır.

Hazırlanışı:
 Kuru  maya  30Cde 1:10  oranındaki şıra – su karışımı ile karıştırılır. 10 dk mayaların çoğalması için beklenir ve kabarma olduktan  sonra şıraya karıştırılarak ilave edilir.

Kullanılacak Miktar: 10 lt şıraya 2.5 gr maya gereklidir.
 DAP(Di amonyum fosfat) : Maya besini olarak kullanılır. Mayalar çoğalırken extra azota ihtiyaç duyarlar. DAP sayesinde gerekli azot sağlanır ve fermentasyonun daha sağlıklı olması sağlanır.

 maya vitamini(B1):  Metabolik koşuların iyileştirilmesi maya aktivitesinin arttırılması için B1 vitamini kullanılması uygun olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder